Statsautoriseret revisor

Statsautoriserede revisorer hjælper dig og din virksomhed

En statsautoriseret revisor er højtuddannet og trænet i alle revisionverdenens faglige discipliner. På den måde har de sikret sig den beskyttede titel gennem ekstraordinære uddannelsesforløb. At titlen er beskyttet betyder, at titlen er forbeholdt dem, som faktisk har gennemført de pågældende uddannelsesforløb. Forudsætningen for at få tildelt autorisationen er, at man har bestået en særlig revisoreksamen på Børsen. En eksamen som tildeles af Erhvervsstyrelsen.

Hvad er en statsautoriseret revisor?

Der findes mange med titlen “revisor”, og de kan som udgangspunkt bogføre og arbejde med revision. Forskellen er blot, at titlen i så fald ikke er beskyttet. Eller at man ikke er gået videre med at efteruddanne sig. Vejen til at blive statsautoriseret er nemlig langvarig. Først skal man tage uddannelsen cand.merc.aud, hvorefter man skal have praktisk erfaring inden for faget hos en godkendt revisor i 1-3 år. Til sidst kan man tage den afsluttende eksamen hos Erhvervsstyrelsen.

Statsautoriserede revisorer adskiller sig ved, at de har gennemgået et ekstraordinær uddannelses- og eksamensforløb. Herefter har de sikret sig titlen. Med det har de også fået tildelt en beskyttet titlen, som man alene kan få, hvis man bestået Erhvervsstyrelsens eksamens for statsautoriserede revisorer.

For virksomheder og privatpersoner betyder titlen som statsautoriseret revisor en sikkerhed i, at arbejdet udføres af en erfaren, veluddannet og kompetent fagperson. Derfor kan du med ro i sindet vælge RH Revision til din virksomheds næste revisionsopgaver. Vi har nemlig flere statsautoriserede revisorer, så vi eksamenspapirerne i orden. Ikke mindst har vi også erfaringsgrundlaget og ekspertisen, der skal til, når det regnskabs- og revisionsmæssige arbejde skal gennemføres for din virksomhed.  

Hvad er forskellen?

Alle kan i princippet kalde sig revisor. Men der er flere andre titler, som er beskyttede, herunder registreret-, godkendt- og naturligvis statsautoriseret revisor. At være godkendt er blot en samlet betegnelse for de to øvrige titler. For at blive registreret revisor behøvede man ikke en cand.merc.aud. Man skulle til gengæld gennemføre en kvalifikationseksamen, før man sikrede sig titlen. Det er dog ikke en titel, man kan opnå længere. De, der i forvejen har titlen, har fortsat ret til at bruge den. 

En statsautoriseret revisor er specialiseret til at udføre revision på regnskaber for større selskaber. Her tænkes der på de børsnoterede selskaber. Det har at gøre med, at de igennem deres uddannelsesforløb har tilegnet sig en anden og mere kompleks viden, hvorfor de også er autoriseret til at tag hånd om specielle og mange gange komplekse opgaver.

En statsautoriseret revisor giver tryghed

En statsautoriseret revisor er din sikkerhed for, at din virksomheds regnskaber, bogføring og økonomiske anliggender er i sikre hænder. Derfor råder vi dig til at rådføre dig hos os, når det kommer til din virksomheds regnskab, da det mange gange kan spare dig for uforudsete udgifter.

Søger du efter en statsautoriseret revisor eller bogholder, står vi gerne til rådighed, og du er velkommen til at kontakte os ved at klikke på linket.