Lønregnskab

RH-Revision – Lønregnskab

Har din virksomhed brug for hjælp til lønregnskab?

Hvis du er tvivl om, hvor du skal regne dit lønregnskab samt bogføring? Så er vi det helt rette revisionsfirma, I kan komme til. Vi tilbyder indberetning af løn for din virksomhed og den medarbejdere.

Lønregnskab og timeløn

Det er vigtigt, at du har overblik over virksomhedens økonomi. At give løn til flere medarbejdere, kan være svært at overskue nogle gange. Der mange forskellige ting, man skal tage forbehold for. F.eks. feriepenge, pension, ATP osv. Løn afhænger af flere faktorer. Bl.a. ansættelsesforhold og eventuel overenskomst. Som funktionæransat består lønnen af en fast grundløn. Man får udbetalt et fast beløb om måneden. Oveni grundlønnen kan der være forskellige tillæg – fx særlige tillæg, kvalifikationstillæg eller tillæg for arbejde på særlige tidspunkter og helligdage.

I Danmark kan man også være timelønnet. Hvilket betyder du bliver betalt for de timer, du arbejder. Her kan man i nogle brancher og markeder også tjene særlige tillæg, kvalifikationstillæg aftens- eller søndagstillæg osv. Dog bliver du i nogle arbejdspladser ikke kompenseret for de timer, du ikke arbejder.

Honorar

Et honorar er en betaling for et enkelt stykke udført arbejde eller opgave. Som f.eks. konsulent eller freelancer, bliver man givet denne form for løn. Honorar bruges i situationer, hvor der ikke er fastansættelse modsat almindelig løn, løbende lønsedler eller ansættelseskontrakter. Får man honorar, er man på en måde uden for den almindelige lønmodtagergruppe. Honoraret er som regel B-indkomst for modtageren.

Overvejer du som arbejdsgiver at ansætte en ny medarbejder, er det vigtigt at vide, hvor din virksomheds økonomi står. Samt om du har råd til det. RH Revision har stor erfaring inden for lønadministration. Med konkurrencedygtige priser og erfarne revisorer, er RH Revision eksperter til at håndtere de mange forskellige lønrelateret forholde og problemer.

Kontakt RH-Revision

Udfyld kontaktformularen på vores hjemmeside – www.rh-revision.dk og vi kontakter dig hurtigst muligt. Eller kan vi kontaktes på tlf.nr. 91 91 49 49.