RH-Revision Momsregnskab

Momsregnskab

Regnskab skal være nemt og overskueligt. Er din virksomhed momsregistreret, skal du have et regnskab for køb og salg af varer samt ydelser. Når man nærmer sig momsperioder, skal man opgøre sin virksomheds moms som skal indberettes til Skattestyrelsen. Regnskabet skal derfor indeholde en konto for købsmoms og salgsmoms.

Momsregnskab indeholder købs- og salgsmoms:
– Købsmoms, er den moms, virksomheder bliver opkrævet når de køber varer eller ydelser
– Salgsmoms er den moms virksomheder opkræver af kunder når de køber en vare eller ydelse fra din virksomhed.

Handel med udlandet

Handler du i udlandet, skal du således også have et regnskab som skal indeholde en konto for:

       Moms af varekøb fra udlandet

       Moms af køb af ydelser fra udlandet med omvendt betalingspligt

       Køb af ydelser med omvendt betalingspligt

       Køb af varer i andre EU-lande

       Salg af ydelser med omvendt betalingspligt

       Salg af varer til andre EU-lande

       Eksport til lande uden for EU

Læs mere på skat.dk for nødvendig information.

Bogføringsprogrammer

Der findes adskillige bogføringsprogrammer, som du kan benytte dig af. Visse programmer er helt gratis. Moms bliver bogført automatisk, når du registrer dine bilag med et bogføringsprogram. Dog skal du selv sørge for at opgøre moms af momsperiodens kreditkøb og kreditsalg, hvis programmet ikke gør det automatisk på forhånd. Indeholder dit benyttet bogføringsprogram et debitor- og kreditorregnskab, bliver momsen af dit kreditkøb eller kreditsalg bogført automatisk.

RH Revision hjælper dig med bogføring og moms

Hvis du er i tvivl om den komplekse del af bogføringsprocessen i forhold til registrering af finans bilag, debitor samt kreditor bilag og registrering af debitor/kreditor betalinger, står RH Revision til jeres rådighed med den bedste pakkeløsning. Pakkeløsningen omfatter netop ovenstående ydelser, og vi tilpasser os efter din virksomheds behov og speciale.

RH Revision består af 16 kompetente medarbejdere. Med vejledning fra statsautoriseret revisor, er din virksomhed sikret den rette vejledning i forhold til bogføring, momsregnskab, lønadministration og andet. Kontakt os på tlf. nr. 91 91 49 49 eller udfyld kontaktformularen på vores hjemmeside – www.rh-revision.dk