Statsautoriseret revisor

Statsautoriseret revisor er en beskyttet titel, som kræver en særlig uddannelse. Det er en lang uddannelsesforløb og skal efter sidste eksamen have godkendelse fra Erhvervsstyrelsen.

“Det er afgørende for os at være gennemsigtige i vores arbejde, så vores kunder altid har en føling med deres økonomi.”

RH Revision, regnskab, bogføring
Haci Yalcin
Partner

Hvad er en statsautoriseret revisor?

Ny bogføringslov

Alle kan kalde sig selv for revisor, dog kan alle ikke kalde sig selv for statsautoriseret revisor.

I Danmark findes der 2 grupper af revisor, som må revidere regnskaber. En statsautoriseret revisor er en af de 2 grupper, som må udføre regnskaber og går ind under godkendte revisorer, samt er en beskyttet titel. Statsautoriseret revisorer er de eneste, som må revidere børsnoterede selskaber, statslige aktieselskaber og finansielle virksomheder. En statsautoriseret revisor får i mange tilfælde højere løn end andre revisorer.

Uddannelsen som statsautoriseret revisor

At uddanne sig til statsautoriseret revisor er en længere uddannelsesforløb end at uddanne sig som revisor. For at kunne uddanne sig statsautoriseret revisor kræver, at man tager uddannelsen cand.merc.aud. Efterfølgende skal man ud i erhvervslivet og have praktisk erfaring inden for revisorfaget på et godkendt revisionskontor i 1-3 år. Herefter kan man tag en særlig revisoreksamen, som Erhvervsstyrelsen står for. Denne eksamen består af 1 mundtlig og 3 skriftlige prøver. Har man bestået disse eksaminer kan man kalde sig selv for statsautoriseret revisor. 

Hvad er en registreret revisor?

I Danmark findes der 2 grupper af revisor. Der er den statsautoriseret revisor og den registreret revisor. Disse 2 former for revisorer er godkendt revisorer. En registeret revisor er en beskyttet titel. Det vil sige, at det kun er revisorer med en specifik uddannelse, der kan kalde sig for registreret revisor. De beskæftiger sig med revision, udførelse af regnskabsarbejde og rådgivning. 

Derudover kan du blive indstillet til kvalifikationseksamen for registeret revisor med følgende uddannelser:

  • Erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse (HA)
  • Erhvervsøkonomisk diplomuddannelse (HD)
  • Kandidatuddannelse i økonomi (Cand.oecon eller cand.polit.)

Hvad er en godkendt revisor?

En godkendt revisor er en beskyttet revisor titel. For at kalde sig selv for godkend revisor kræver det, at man opfylder lovkrav til uddannelsen. Erhvervsmæssige erfaring og en bestået eksamen. Når man har bestået revisoreksamen, der er bestående af 1 skriftlig og en mundtlig eksamen, kan man kalde sig selv for godkendt revisor. 

Søger du efter en statsautoriseret revisor eller bogholder? Rh – Revision står klar til at hjælpe dig. Du skal blot kontakte os også står vi til rådighed