Hvilken selskabsform: Enkeltmandsvirksomhed eller kapitalselskab?

Hvilken virksomheds- eller selskabsform er den mest fordelagtige?

Hvilken selskabsform er den mest fordelagtige? Der findes forskellige selskabsformer. De har alle særlige kendetegn, fordele og pligter. Dit valg af virksomhedsform og selskabsform har stor indflydelse på f.eks. finansiering, skatteforhold, risiko og fremtidigt salg. Der er flere overvejelser, du skal gøre dig, før du kan træffe den rette beslutning om, hvilken virksomhedstype eller selskabsform der passer til din situation. Det er vigtigt, at du gør dit forarbejde, så du kan træffe din beslutning på et oplyst grundlag. 

Det koster ikke noget noget at stifte en enkeltmandsvirksomhed

Det koster ikke noget at stifte en enkeltmandsvirksomhed og ofte er det en virksomhedsform, som mange starter ud med. Virksomhedsformen er for mange at se, den løsning man finder ligetil, da det ikke kræver nogle forudsætninger at stifte, hvis man beslutter sig for at være selvstændig. Enkeltmandsvirksomheder er en meget brugt virksomhedsform og kan for mange give mening at starte ud med. Der er, såvel som der er ved de andre virksomhedsformer, mulighed for at ansætte folk i virksomheden.

Det koster ikke noget hverken i gebyrerkapitalindskud eller løbende udgifter at stifte en enkeltmandsvirksomhed, endvidere er et momsnummer ikke påkrævet, før du mener det er sandsynligt at du rammer 50.000 kr. i omsætning de kommende 12 måneder.

Man hæfter personligt i et enkeltmandsvirksomhed

Men i og med der er tale om en virksomhedsform og ikke en selskabsform, hæfter ejeren som udgangspunkt personligt for de forpligtelser der følger af selskabet. Virksomhedsformen tillader alene én stifter, én ejer og derfor forpligtelser for én ejer alene.

Hvad er kapitalselskaber?

Man kan også vælge et kapitalselskab, så man skal indskyde kapital. Man skal dog på forhånd være klar over om man har en tilstrækkelig kapital. Dette er et vigtigt aspekt, hvis man ønsker at drive sin virksomhed som et kapitalselskab. Du finder reglerne om stiftelse af anpartsselskaber og aktieselskaber i selskabslovens kapitel 3. Du kan også høre os nærmere indtil, hvilke forudsætninger der er for at stifte et kapitalselskab og vi kan tilmed hjælpe dig med det administrative.

Kontakt os for en nærmere snak om dine muligheder, og bliv afklaret med, hvordan du skal begynde dit eventyr som iværksætter. Har du allerede et eller flere selskaber, kan du med fordele drøfte nye muligheder med os hos RH Revision. Søger du efter en statsautoriseret revisor eller bogholder, står vi gerne til rådighed, og du er velkommen til at kontakte os ved at klikke på ovenstående links. Vi hjælper med at finde den selskabsform, der passer din virksomhed bedst.