Revisorerklæring

Når en revisor udfører dit regnskab, modtager du en såkaldt revisorerklæring. En revisorerklæring er således den ydelse, som du modtager fra din revisor, når revidere dit regnskab. 

“Det er afgørende for os at være gennemsigtige i vores arbejde, så vores kunder altid har en føling med deres økonomi.”

RH Revision, regnskab, bogføring
Haci Yalcin
Partner

Hvad er en revisorerklæring?

medarbejder

Få mere at vide om, hvad en revisorerklæring er, og hvorfor den er vigtig for din virksomhed.

Såfremt du i slutningen af regnskabsåret får revideret dit regnskab af en revisor, modtager du en revisorerklæring ved godkendelse af regnskabet. Det er udtryk for, at regnskabet er retvisende. Det gælder især for større virksomheder som aktieselskaber og anpartsselskaber. Det skyldes, at de er pålagt et krav om at få gennemgået regnskabet af en revisor.

I en revisorerklæring fremgår det, hvad revisoren reviderer i regnskabet. Det vil sige, at revisoren noterer eventuelle forbehold og konklusioner ved regnskabet. Der er fem forskellige sikkerhedsgrader i forhold til revisorerklæringer. Det er ikke ens betydende med, at den højeste grad af sikkerhed nødvendigvis er bedst for lige præcis din virksomhed. Det handler i høj grad om din virksomheds behov.

FEM SIKKERHEDSGRADER FOR REVISORERKLÆRINGER

Ingen sikkerhedserklæring 

Nogle virksomhed kan helt fravælge revisorerklæring og hjælp til udarbejdelse eller revidering af regnskabet. I så fald skal man i virksomheden selv stå for at lave årsregnskabet. Det skal bemærkes, at sikkerheden ved denne tilgang er forholdsvist lav og kan svække omdømmet blandt investorer og långivere. Dette gælder dog ikke hverken anparts- eller aktieselskaber. 

Assistance til regnskab 

En mulighed er at tilvælge en revisorerklæring, hvor man som virksomhed modtager assistance til regnskabet. Revisoren hjælper kun med selve opstillingen af regnskabet, mens kontrollen over indholdet overlades til virksomheden selv. Denne type erklæring har ligeledes en lav sikkerhedsgrad. 

Review af regnskab 

Et review tager udgangspunkt i de tal, som virksomheden oplyser til ledelsen. Det er en mere dybdegående tilgang end de ovenstående, hvor revisoren vil gennemgå tal og forholde sig til større tvivlsspørgsmål og uklarheder, der bør italesættes. Selvom sikkerhedsgraden er højere, er sikkerheden stadig på et middelniveau. 

Udvidet gennemgang af regnskab 

Denne tilgang er endnu mere dybdegående, hvor revisoren tager udgangspunkt i de fra virksomheden angivne oplysninger. Revisoren vil ligeledes sikre, at der er overensstemmelse mellem ledelsesberetningen og det øvrige regnskab. Der foregår en dialog mellem dialog og virksomhedsledelse, hvor fremhævede spørgsmål og oplysninger afdækkes. Denne tilgang har en højere grad af sikkerhed. 

Fuld revision

Hvis du vurderer, at den højeste grad af sikkerhed er bedst for din virksomhed, kan du vælge fuld revision. Revisoren arbejder dybdegående med hele regnskabet, så alt er kontrolleret og stemmer overens. Denne tilgang øger sikkerheden og skaber et retvisende billede af virksomheden. 

FÅ HJÆLP TIL GENNEMGANG AF REGNSKABET


RH Revision kan hjælpe med gennemgang af dit årsregnskab og udarbejde en revisorerklæring, uanset hvilken sikkerhedsgrad du foretrækker. Hvis du er i tvivl om, hvilken sikkerhedsgrad der passer bedst til din virksomhed, kan vi også rådgive dig om de bedste løsninger. Kontakt os gerne med alle dine spørgsmål og få et uforpligtende tilbud.