Statsautoriseret revisor

Statsautoriseret revisor til din økonomi

En statsautoriseret revisor er højtuddannet og trænet i alle relevante faglige discipliner. På den måde har de sikret sig den beskyttede titel gennem ekstraordinære uddannelsesforløb. At titlen er beskyttet betyder, at titlen er forbeholdt dem, som faktisk har gennemført de pågældende uddannelsesforløb. Forudsætningen for at få tildelt autorisationen er, at man har bestået en særlig revisoreksamen på Børsen. En eksamen som tildeles af Erhvervsstyrelsen.

Hvad er en statsautoriseret revisor?

Der findes mange med titlen “revisor”, og de kan som udgangspunkt bogføre og arbejde med revision. Forskellen er blot, at titlen i så fald ikke er beskyttet. Eller at man ikke er gået videre med at efteruddanne sig. Vejen til at blive statsautoriseret revisor er nemlig langvarig. Først skal man tage uddannelsen cand.merc.aud, hvorefter man skal have praktisk erfaring inden for faget hos en godkendt revisor i 1-3 år. Til sidst kan man tage den afsluttende eksamen hos Erhvervsstyrelsen.

Statsautoriserede revisorer adskiller sig ved, at de har gennemgået et ekstraordinær uddannelses- og eksamensforløb. Herefter har de sikret sig titlen. Med det har de også fået tildelt en beskyttet titlen, som man alene kan få, hvis man bestået Erhvervsstyrelsens eksamens for statsautoriserede revisorer.

For virksomheder og privatpersoner betyder titlen som statsautoriseret revisor en sikkerhed i, at arbejdet udføres af en erfaren, veluddannet og kompetent fagperson. Derfor kan du med ro i sindet vælge RH Revision til din virksomheds næste revisionsopgaver. Vi har nemlig flere dygtige revisorer, som har uddannelsen, erfaringen og ekspertisen, der skal til, når det regnskabs- og bogføringsmæssige arbejde skal gennemføres for din virksomhed. Vi kan f.eks. gennemgå dit årsregnskab for at sikre, at formalia og indhold er indtastet og oplyst korrekt. 

Hvad er forskellen?

Alle kan i princippet kalde sig revisor. Men der er flere andre titler, som er beskyttede, herunder registreret-, godkendt- og naturligvis statsautoriseret revisor. At være godkendt er blot en samlet betegnelse for de to øvrige titler. For at blive registreret revisor behøvede man ikke en cand.merc.aud. Man skulle til gengæld gennemføre en kvalifikationseksamen, før man sikrede sig titlen. Det er dog ikke en titel, man kan opnå længere. De, der i forvejen har titlen, har fortsat ret til at bruge den. 

Som statsautoriseret revisor er du specialiseret i at udføre revision på regnskaber for større selskaber. Her tænkes der på de børsnoterede selskaber. Det har at gøre med, at de igennem deres uddannelsesforløb har tilegnet sig en anden og mere kompleks viden, hvorfor de også er autoriseret til at tage hånd om specielle og mange gange komplekse opgaver. 

Statsautoriseret revisor i København - for din tryghed

En statsautoriseret revisor er din sikkerhed for, at din virksomheds regnskaber, bogføring og økonomiske anliggender er i sikre hænder. Derfor råder vi dig til at rådføre dig hos os, når det kommer til din virksomheds regnskab, da det mange gange kan spare dig for uforudsete udgifter. Vi kan rådgive og udføre regnskabstjenester for virksomheder af alle størrelser. 

Søger du efter en revisor eller bogholder, står vi gerne til rådighed, og du er velkommen til at kontakte os ved at klikke på linket.