Momsindberetning

Momsindberetning indebærer, at man som momsregistreret virksomhed løbende føre regnskab over moms for på den måde at lave en afregning af momsen. Ved udgangen af momsperioden skal dette indberettes. Læs mere om, hvordan RH Revision kan hjælpe dig nedenfor. 

“Det er afgørende for os at være gennemsigtige i vores arbejde, så vores kunder altid har en føling med deres økonomi.”

RH Revision, regnskab, bogføring
Haci Yalcin
Partner

hVAD ER en MOMSINDBERETNING?

Revision i Valby, Haci


Læs med her, og få yderligere indsigt i momsregnskaber og momsindberetning, og hvordan vi kan hjælpe dig.

Momsinderetning er indberetningen af en virksomheds købs- og salgsmoms over en given periode. Der skal med andre ord føres et såkaldt momsregnskab, hvor virksomhedens moms opgøres. Den samlede udregningen skal opgives til Skattestyrelsen. Det handler derfor om, hvorvidt en virksomhed skal betale eller modtage penge i moms. Såfremt man har et overskud, skal pengene betales til SKAT. Hos en revisor kan du få hjælp til momsindberetning, -registrering og udarbejdelse af selve regnskabet.

hvordan laver man momsregnskab?

Det er et krav, at momsregistrerede regnskaber skal føre momsregnskaber og lave momsindberetning, og stort set alle virksomheder har pligt til at være momsregistreret. Det er vigtigt, at regnskabet udføres og indberettes korrekt, da du dermed undgår bøder. Et momsregnskab skal indeholde både købs- og salgsmoms: 

  • Købsmoms opkræves, når en virksomhed køber en vare eller ydelse.  
  • Salgsmoms opkræver du af dine kunder, når de køber en vare eller ydelse af dig. 
Et momsregnskab udgør derfor en beregning af, hvor meget man skal betale eller modtage i moms, og det er dét, der skal momsindberettes. Om det skal indberettes hvert halve år, hvert kvartal eller månedligt afhænger af virksomhedens størrelse og omsætning. Momsperioder kan således variere fra 2-12 gange årligt. 


Det kan være tidsskrævende at udarbejde momsregnskaber manuelt. Derfor kan du med fordel benytte dig af et
regnskabsprogram, der effektiviserer processen markant, hvor du f.eks. kan lave momsindberetning direkte fra programmet. 

Du kan også kontakte RH Revision, der er eksperter i regnskaber, og som derfor kan udarbejde dit regnskab korrekt efter gældende love og regler. Indberetningen af moms og andre momsrelaterede opgaver vil indgå i den øvrige bogføring, vi udfører.